KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wytyczne dotyczące powrotu do szkoły od 31.05.2021r.

Drodzy Uczniowie!
Szanowni Rodzicie i Opiekunowie!
Uprzejmie przypominamy, że w najbliższy poniedziałek tj.31 maja zgodnie z decyzją rządu wszyscy uczniowie wracają do nauki stacjonarnej w pełnym wymiarze. To wydarzenie to bez wątpienia długo wyczekiwany moment na stopniowy powrót do w miarę normalnego funkcjonowania, ale z zastrzeżeniem poczucia świadomości dalszych ograniczeń i utrudnień. Szkoła kształtuje i utrwala postawy poszanowania prawa oraz dobra innych. Poczucie odpowiedzialności winno dotyczyć wszystkich bez wyjątku. To my naszą postawą decydujemy, czy przestrzegając zasad bezpieczeństwa lub je lekceważąc, o tym jak długo wszelkie niedogodności, do których niestety musieliśmy się przyzwyczaić, dalej będziemy musieli znosić. Dlatego dołóżmy starań by nie zagrażać zdrowiu i życiu naszym i „innych”. Nie tylko ludzi ze środowiska szkolnego, ale wszystkich. Naszych rodzin, przyjaciół, sąsiadów czy znajomych i „nieznajomych”.

Dlatego dopóki pozostałe dotychczas obostrzenia obowiązują, każda osoba tworząca Naszą Szkołę i środowisko (uczniowie, rodzice, pracownicy szkoły i petenci) jest zobowiązana do zachowania ogólnych zasad:

  • dystans - minimalna odległość pomiędzy osobami: 1,5 metra,
  • higiena - częste mycie rąk (lub dezynfekcja rąk), ochrona podczas kichania i kaszlu, unikanie dotykania oczu, nosa i ust,
  • maseczka - w przestrzeniach wspólnych, gdy nie można zachować dystansu pomiędzy grupami – na przerwach, w szatni, sekretariacie, bibliotece (natomiast w czasie zajęć, w salach lekcyjnych oraz na powietrzu, boisku, placu zabaw – nie ma takiego obowiązku),
  • zgodnie z wytycznymi rządu niedozwolone jest stosowanie jedynie przyłbic, chust oraz podobnych środków ochrony ust i nosa,
  • zdrowy rozsądek – do szkoły nie mogą przychodzić osoby chore, z podwyższoną temperaturą, gorączką, kaszlem, katarem, innymi objawami chorobowymi,
  • uczniowie są odprowadzani do szkoły przez rodziców/opiekunów prawnych jedynie do wejścia,
  • rodzice/opiekunowie nie wchodzą do budynku szkoły bez uzasadnionej potrzeby - zalecany jest kontakt telefoniczny lub elektroniczny,
  • w szkole nadal obowiązują procedury przyjęte na początku roku szkolnego 2020/2021 związane z zagrożeniami pandemicznymi,
  • w związku z zakończeniem nauki zdalnej prosimy o jak najszybszy zwrot wypożyczonych komputerów - komputery należy zwrócić w nienaruszonym stanie do środy 2 czerwca 2021r. do sekretariatu szkoły w godzinach 8-15.