KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady korzystania z zajęć dydaktycznych dla kl. I - III w Szkole Podstawowej w Rokicinach podczas pandemii, obowiązujące od dnia 25.05.2020r.

Zasady korzystania z zajęć dydaktycznych dla kl. I - III w Szkole Podstawowej w Rokicinach podczas pandemii,  obowiązujące od dnia 25.05.2020r.


1. Zajęcia mają charakter dobrowolny i zależą od decyzji rodziców i dziecka.
2. Warunkiem uczestniczenia w zajęciach dydaktycznych jest zgłoszenie rodzica złożone w formie elektronicznej na dwa dni przed planowanym terminem korzystania przez dziecko z zajęć.
3. W zajęciach mogą uczestniczyć tylko zdrowi uczniowie.
4. W zajęciach nie mogą uczestniczyć osoby, które w ciągu ostatnich 14 dni miały kontakt z osobą chorą z powodu infekcji wywołanej koronawirusem lub podejrzaną o zakażenie.
5. Zapisani uczniowie zgłaszają się do szkoły na wyznaczoną godzinę i do wyznaczonych sal.
6. W salach lekcyjnych może przebywać maksymalnie:
- sala 6: do 8 uczniów łącznie z klasy IIa, IIb
- sala 5: do 12 uczniów łącznie z klasy IIIa, IIIb
- sala 4: do 12 uczniów łącznie z klasy Ia, Ib.

7. Zgłoszone grupy będą mogły realizować zajęcia z edukacji wczesnoszkolnej z wyznaczonym nauczycielem (nie musi to być wychowawca).
8. Do sali uczniowie wchodzą w maseczkach, dopiero po zajęciu miejsca mogą maseczki zdjąć. Należy je ponownie założyć w momencie opuszczania sali.
9. Przed wejściem do sali trzeba zdezynfekować dłonie.
10. Przewiduje się przerwy śródlekcyjne ( 1 grupa na jednej przerwie) na korytarzu z zachowaniem reżimu sanitarnego.
11. Dzieci muszą zachowywać dystans społeczny w odległości co najmniej 1,5 m, także przy stolikach.
12. Uczniowie przychodzący do szkoły przynoszą własne przybory i podręczniki. Nie wolno wymieniać się przyborami między sobą.
13. Podczas pobytu w szkole należy zachować szczególną higienę. Przed i po spożywaniu kanapek, owoców i picia, po wyjściu z toalety należy zdezynfekować dłonie.
14. W salach nie można korzystać z pluszowych zabawek, na podłodze nie będzie dywanu.
15. Nie można korzystać z gier i zabawek, których nie można zdezynfekować.
16. Nie można przynosić swoich zabawek.
17. Sala będzie wietrzona i dezynfekowana w miarę możliwości kilka razy dziennie.
18. Nie można opuszczać sali, nie można chodzić na spacery poza teren szkoły.