KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Egzamin ósmoklasisty

Harmonogram egzaminu ósmoklasisty:

  • język polski - 25.05.2021r. (wtorek), godzina 9:00
  • matematyka - 26.05.2021r. (środa), godzina 9:00
  • język obcy nowożytny - 27.05.2021r. (czwartek), godzina 9:00

Termin ogłoszenia wyników egzaminu:

.. lipiec 2021r.

Termin wydania zaświadczeń:

.. lipiec 2021r.

Wyniki próbnego egzaminu ósmoklasisty z Nową Erą - listopad 2020:

Język angielski:

  • Średni wynik testu w klasie 8a wynosi 33,91 p., co stanowi 56,52%.
  • Średni wynik testu w klasie 8b wynosi 28,95 p., co stanowi 48,25%.
  • Średni wynik testu w szkole wynosi 31,43 p., co stanowi 52,38%.
  • Średni wynik testu w ogólnopolskiej próbie statystycznej wynosi 29,07 p., co stanowi 48,45%.

Język polski:

  • Średni wynik testu w klasie 8a wynosi 31,82 p., co stanowi 63,64%.
  • Średni wynik testu w klasie 8b wynosi 33,23,95 p., co stanowi 66,46%.
  • Średni wynik testu w szkole wynosi 32,52 p., co stanowi 65,04%.
  • Średnik wynik testu w województwie łódzkim wynosi 25,32 p. , co stanowi 50,64 %
  • Średni wynik testu w ogólnopolskiej próbie statystycznej wynosi 25,09 p., co stanowi 50,18,%.

Matematyka:

  • Średni wynik testu w ogólnopolskiej próbie statystycznej wynosi 11,07 p., co stanowi 36,90%.
  • Średni wynik testu w szkole wynosi 11,50 p., co stanowi 38,33%.
  • Średnia klasy 8 a wynosi 12,55 punktu na 30 możliwych do zdobycia, co stanowi 41,83%.
  • Średnia klasy 8b wynosi 10,45 punktu na 30 możliwych do zdobycia, co stanowi 34,83%.