Obiady
Regulamin zasad korzystania i rozliczania obiadów w roku szkolnym 2020/2021
1. Rodzic zapisuje dziecko na obiady na okres co najmniej jednego tygodnia i dokonuje wpłaty do 10 - ego każdego miesiąca z wyjątkiem miesiąca września.
2. Wpłat należy dokonywać przelewem na konto dochodowe szkoły nr: 95 89850004 0090 0905 2937 0003
W tytule przelewu należy podać imię i nazwisko dziecka oraz klasę do której uczęszcza.
3. Powtarzające się dwukrotne nieterminowe wpłaty będą skutkowały wypisaniem ucznia z obiadów.
4. Nieobecność dziecka korzystającego z obiadów rodzic zobowiązuje się zgłosić w danym dniu w sekretariacie szkoły do godz.8.30 telefonicznie. Jeśli nieobecność dziecka nie zostanie zgłoszona lub dziecko opuści wcześniej szkołę bez powiadomienia (do godz.8.30) rodzic ponosi koszty obiadu.
5. W miesiącu wrześniu 2020 zapisy na obiady proszę zgłosić do wychowawcy klasy do dnia 04.09.2020r. do godz. 9:00. Obiady w roku szkolnym 2020/2021 będą wydawane od dnia 07.09.20.
6. Odpłatność za obiady będzie naliczana z dołu tzn. np. w miesiącu październiku za miesiąc wrzesień z uwzględnieniem wszystkich nieobecności dziecka w szkole. Wyliczona do zapłaty kwota będzie podana do informacji rodzica poprzez wychowawcę klasy.
7. W związku z płatnościami za obiady przelewem na konto szkoły nie ma możliwości jednorazowego wykupienia obiadu.
Regulamin wydawania i spożywania obiadów w roku szkolnym 2020/2021
1. Przed wejściem na świetlicę na obiad zdezynfekuj dłonie.
2. Wchodzimy w maseczce ochronnej, którą zdejmujemy po zajęciu miejsca przy stole. Zawsze zajmujemy to samo miejsce siadając na co drugim krześle.
3. Do korzystania z posiłków uprawnieni są uczniowie i pracownicy zatrudnieni w szkole.
4. Obiady wydawane są w godzinach:
1) 10:35 - 10:55 klasy IVb, Vb, VIb, VIIb, VIIIb
2) 11:40 – 12:00 klasy: IVa, Va, VIa. VIIa, VIIIa
W przypadku skróconych lekcji harmonogram jest zmieniony analogicznie do zmian w planie lekcji.
3) 10:00 – 10.20 klasy Ib, IIb, IIIb
4) 11.10 – 11.30 klasy Ia.IIa, IIIa.
5. Osoby wydające posiłek i nauczyciel dyżurujący zasłaniają nos i usta oraz pracują w rękawiczkach lub dezynfekują dłonie.
7. W kolejce po posiłek uczniowie zachowują odległość 1,5 m.
8. Podczas spożywania posiłków uczniowie :
1) są bez odzieży wierzchniej (kurtki, płaszcze)
2) są bez tornistrów,
3) zachowują się kulturalnie, stosują się do poleceń nauczyciela dyżurującego,
4) nie niszczą wyposażenia ( talerze i sztućce)
5) odnoszą naczynia do okienka, zachowując odległość 1,5m.
6) pozostawiają czyste stoliki,
7) po posiłku niezwłocznie opuszczają świetlicę.
9. Nadzór nad uczniami sprawuje nauczyciel - wychowawca świetlicy szkolnej zgodnie z ustalonym grafikiem dyżurów.
10. Z problemami dotyczącymi spożywania posiłków i zachowania się kolegów i koleżanek uczniowie zwracają się do nauczyciela dyżurującego w stołówce.
11. W przypadku planowanego wyjścia, wycieczki klasy w porze wydawania obiadu, wychowawca klasy zgłasza do sekretariatu szkoły odwołanie obiadu.
12. Po wyjściu grupy dezynfekowane będą stoliki i krzesła.