KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień

21 listopada obchodzony jest jako Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień.
Drodzy Uczniowie, Wychowawcy, Nauczyciele Szkoły Podstawowej im W. S. Reymonta w Rokicinach - zapraszamy wszystkich Was do wzięcia udziału w tegorocznej akcji pod hasłem:
„Bądźmy życzliwi codziennie, a nie tylko od święta” zorganizowanej w ramach tegorocznego Dnia Życzliwości i Pozdrowień. Celem naszych działań będzie uwrażliwienie ludzi na wzajemną życzliwość, wzbudzenie w nich pozytywnych emocji.
Termin akcji to: 23 – 27 listopada
Proponujemy by przez cały tydzień w sposób jeszcze bardziej szczególny dzielić się dobrym słowem z osobami jakie będziemy spotykać. Zapraszamy więc wszystkich do wspólnego pozytywnego świętowania.
• Podzielcie się dobrym, życzliwym słowem w sieci poprzez różne komunikatory, wysyłając wiadomość esemesową lub inną,
• Napiszcie kartki pozdrowień i przekażcie je drugiej osobie w trakcie trwania akcji,
• Wykonajcie klasowy plakat pod hasłem: Bądź życzliwy dla siebie i innych
• Przeprowadźcie pogadanki na godzinach wychowawczych na temat: „Bądź życzliwy dla siebie i innych. Twórz z innymi atmosferę pełną życzliwości”,
• Zróbcie klasowe listy zachowań nacechowanych życzliwością i listy korzyści płynących z tej życzliwej postawy.
Wszystkie Wasze pomysły, działania, zatrzymajcie w kadrze.
Relacje w formie zdjęcia, krótkiego filmiku, wasze rozważania, przemyślenia o życzliwości prześlijcie na adres: anna.karp@sprokiciny.pl
Pamiętajcie!
Bądźmy życzliwi codziennie, a nie tylko od święta. Wówczas pozytywna energia, którą przekazujemy w świat do ludzi, wróci do nas z nawiązką!
Samorząd Uczniowski!

plakat