Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania

8 listopada obchodziliśmy w szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Była to akcja szkolna zorganizowana w ramach miesiąca zdrowia. Tego dnia każdy uczeń mógł skosztować zdrowe owoce zakupione przez Radę Rodziców.

Samorząd Uczniowski zaproponował wszystkim uczniom możliwość wzięcia udziału w dwóch tematycznych wyzwaniach.

I wyzwanie polegało na przygotowaniu zdrowego śniadania lub innego posiłku w ciągu dnia z wylosowanym produktem w roli głównej, a następnie ukazanie jego ciekawej formy na zdjęciu. Każda chętna osoba realizowała wyzwanie w domu. Odbyło się losowanie, w trakcie którego poszczególne klasy wylosowały:

  • klasy I-II - sok,
  • klasy III - IV - bułkę,
  • klasy V-VI - mleko,
  • klasy VII-VIII - marchewkę.

II wyzwanie polegało na podzieleniu się zdrowymi i smacznymi przepisami na różne dania, ciasta ze zdrowych warzyw i owoców, które są dla każdego z Nas cennym źródłem witamin i składników mineralnych. Chętne osoby mogły przygotować w domu swój sprawdzony i zdrowy przepis, przedstawić go w formie pisemnej na formacie A 4 z ciekawymi motywami plastycznymi.
Wszystkie przygotowane przepisy zamieszczone zostaną w książce kulinarnej, której autorami będą uczniowie naszej szkoły.

Jesteśmy bardzo zadowoleni z organizacji Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, ponieważ na powyższe wyzwania odpowiedziało bardzo dużo osób, wykonując piękne prace, przesyłając ciekawe zdjęcia zdrowych i smacznych potraw.

W akcji wzięło udział 70 osób.

W I wyzwaniu wyróżniliśmy cztery prace:

  • kategoria sok: Tomasz Hejduk z klasy IIa,
  • kategoria bułka: Jakub Sadowski z klasy III,
  • kategoria mleko: Szymon Chrustowski z klasy VIa,
  • kategoria marchewka: Zofia Pietranek z klasy VIIb.

W II wyzwaniu wyróżniliśmy 5 przepisów, wykonanych starannie, ciekawą techniką plastyczną:

  • Nikola Walczewska z klasy Ib,
  • Wiktoria Rybińska z klasy VIb,
  • Antoni Ligocki z klasy VIb,
  • Zofia Tuźnik z klasy VIa,
  • Szymon Chrustowski z klasy VIa,
  • Mikołaj Łuczyński z klasy VIa.

Pragniemy kontynuować powyższe działania w następnych latach, by promować zdrowe i prawidłowe odżywianie w naszej szkole i w naszych rodzinnych domach.

Gratulujemy wszystkim nagrodzonym!