KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zasady korzystania ze świetlicy szkolnej w Szkole Podstawowej w Rokicinach podczas pandemii, obowiązujące od dnia 25.05.2020r.

Zasady korzystania ze świetlicy szkolnej w Szkole Podstawowej w Rokicinach podczas pandemii, obowiązujące od dnia 25.05.2020r.

1. Na świetlicy mogą przebywać tylko zdrowi uczniowie.
2. W świetlicy mogą przebywać tylko uczniowie zapisani w określonym czasie wynikającym z deklaracji rodzica – zgodnie z zadeklarowanymi godzinami.
3. Do sali uczniowie wchodzą w maseczkach , dopiero po zajęciu miejsca mogą maseczki zdjąć.
4. W sytuacji gdy do dziecka dochodzi nauczyciel lub ktoś z personelu dziecko powinno maseczkę założyć.
5. W sali świetlicy szkolnej może przebywać do 12 uczniów.
6. Na każdego uczenia musi przypadać 4m powierzchni.
7. Uczniowie muszą zachować dystans społeczny w odległości co najmniej 1,5 m, także przy stolikach.
8. Przed wejściem do sali trzeba zdezynfekować dłonie.
9. Podczas pobytu w należy zachować szczególną higienę.
10. Przed i po spożywaniu kanapek, owoców i picia należy zdezynfekować dłonie.
11. W świetlicy nie można korzystać z pluszowych zabawek , na podłodze nie będzie dywanu.
12. Nie można korzystać z gier i zabawek których nie można zdezynfekować.
13. Nie można sobie pożyczać przyborów, książek itp.
14. Sala i sprzęty będą dezynfekowane w miarę możliwości kilka razy dziennie.
15. Nie można opuszczać sali, nie można chodzić na spacery poza teren szkoły.
16. Przy małej liczbie chętnych dzieci do korzystania z zajęć opiekuńczych do szkoły nie będą prowadzone dowozy autobusem szkolnym. Rodzice zobligowani są do zorganizowania transportu we własnym zakresie.

Uczniowie podczas pobytu w świetlicy będą mieli zapewnioną opiekę i będą mogli:

1. Oglądać telewizję, programy edukacyjne, bajki.
2. Bawić się klockami piankowymi – jeden uczeń będzie mógł mieć najwyżej
dwa klocki- z zachowaniem dystansu.
3. Przynieś z domu swoje książki, zeszyty, przybory do pisania i rysowania, blok rysunkowy.
4. Odrabiać lekcje.
5. Czytać własną książkę, czasopisma
6. Rysować
7. Wypełniać karty pracy