KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Do hymnu

Szkoła Podstawowa im W.S Reymonta w roku szkolnym 2018/2019 brała udział w Ogólnopolskim Konkursie dla Szkół Podstawowych „Do Hymnu” - II edycja” w 101 rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości w ramach Wieloletniego Programu Rządowego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022 organizowanym przez Narodowe Centrum Kultury.
Jego ideą jest kształtowanie postaw patriotycznych uczniów, rozbudzanie szacunku dla polskiej historii oraz symboli narodowych poprzez wspólne śpiewanie najważniejszych polskich pieśni.
Udział w Konkursie polega na wykonaniu, przez co najmniej połowę uczniów szkoły, trzech pieśni: hymnu państwowego i dwóch wybranych pieśni hymnicznych wskazanych przez organizatora.
W związku z przypadającą w tym roku 15 rocznicą wstąpienia Polski do Unii Europejskiej, na liście utworów zamieszczona została także „Oda do radości”.
Już 1 kwietnia rozpoczęły się w całej Polsce przesłuchania konkursowe. Jurorzy do końca maja odwiedzą w sumie 300 szkół, w których zaśpiewa kilkadziesiąt tysięcy dzieci.
Do naszej szkoły komisja konkursowa przybędzie 8 maja 2019r. by wysłuchać występ wokalny uczniów, którzy zaprezentują trzy pieśni na pamięć, jednogłosowo oraz a cappella:
Hymn Państwowy, Rota, Oda do radości.
Cieszymy się, że nasza placówka z gminy Rokiciny znalazła się wśród 16 województw z Polski zakwalifikowanych do II edycji konkursu: „Do Hymnu” i będzie rywalizować z 25 szkołami z województwa łódzkiego. Zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmiku - zwiastuna tego wielkiego wydarzenia.
Z góry dziękujemy wszystkim tym, którzy zaangażują się w powyższy projekt kulturalny.