KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: aktualności

W związku z wprowadzeniem nauki zdalnej w klasach starszych i zmniejszeniem liczby dzieci w autobusie szkolnym, na trasie II (Chrusty) zostaną wprowadzone zmiany, które będą obowiązywały od wtorku 27.10.2020r. Przypominamy również, że dzieci odjeżdżają tylko pierwszym kursem odwozów. Trasa II &...

Zgodnie z decyzją Ministerstwa Edukacji Narodowej od poniedziałku 26.10.2020r. klasy 4-8 rozpoczną nauczanie zdalne, które będzie się odbywać przez najbliższe 2 tygodnie do 8 listopada. Lekcje będą prowadzone zgodnie z planem za pomocą aplikacji CiscoWebex. Klasy 1-3 będą się uczyć bez zmian w szkole. Uczniowie ...

W związku ze wznowieniem badań oraz świadczeń profilaktycznych w moblilnym gabinecie stomatologicznym (Dentobusie) przesyłamy państwu oświadczenia o zgodzie na udział dziecka w badaniu. Oświadczenie należy wydrukować, wypełnić i oddać wychowawcy klasy do wtorku 6 października. W przypadku braku możliwości samodzielnego...

27. Akcja sprzątanie świata Polska

Plastik? Rezygnuję. Rezygnuję. Segreguję. Pod takim hasłem ruszyła 27 już akcja Sprzątanie świata - Polska. Nasza szkoła  jak co roku włączyła się do akcji. Ze względu na trwającą pandemię coronawirusa tegoroczna akcja miała nieco inny przebieg niż w ubiegłych latach. Nie wyszliśmy jak to było dotychczas w teren, ...

Komunikat Dyrektora

Szanowni Państwo Rodzice i Opiekunowie! Drodzy uczniowie! Z ogromną radością powitamy naszych uczniów w progach naszej szkoły w dniu 1 września 2020 r. Sytuacja epidemiczna w naszym kraju, sprawia, że wszyscy jesteśmy obowiązani przestrzegać zasady higieny i procedury ograniczające ryzyko zarażenia się koro...

Każdy rodzic, który chce zapisać swoje dziecko na świetlicę w roku szkolnym 2020-2021 może wydrukować kartę zgłoszenia lub pobrać druk w sekretariacie szkoły, wypełnić ją (w miarę możliwości) a następnie dostarczyć w pierwszym tygodniu września do P. Agnieszki Jakuszczonek bądź przesłać skan wypełnionej karty ma...

Procedura postępowania w przypadku podejrzenia u pracownika Szkoły Podstawowej w Rokicinach zakażenia COVID-19. 1. Pracownicy przechodzą instruktaż postępowania w przypadku wystąpienia niepokojących objawów chorobowych zgodnie z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia, które w formie plakatu dostępne są we wsz...

Zasady korzystania z zajęć dydaktycznych dla kl. I - III w Szkole Podstawowej w Rokicinach podczas pandemii,  obowiązujące od dnia 25.05.2020r. 1. Zajęcia mają charakter dobrowolny i zależą od decyzji rodziców i dziecka. 2. Warunkiem uczestniczenia w zajęciach dydaktycznych jest zgłoszenie rodzica złożone...